AND I DON'T WANNA BE ANYWHERE ELSE

Hejsan hejsan. Inser att jag är värdelös på att skriva här.. Ibland rasslar det till och jag får världens lust att blogga och lägga upp bilder jag fotat eller kanske uppdatera om en resa eller annat. Ibland behöver jag bara skriva av mig, och ibland för att jag bara är uttråkad. Eller att det helt enkelt crossed my mind att jag har en blogg. Det kan man ju få påminna sig om ibland!
Idag har iallafall känslorna gått väldigt upp och ner. En lite jobbig kväll/natt blev till en lite ensam morgon, till en förmiddag av ljus i tunneln. En väldigt älskvärd mor gav mig perspektiv på saker och ting, som vanligt och även en fin skara vänner som kan lyfta upp en när man inte riktigt kan ta sig dit själv. 
Är väl helt enkelt tacksam för det och för att det även var sol idag, vilket gjorde dagen bättre också. Nu ska jag fortsätta med mitt så får vi se när vi hörs igen. Hej så länge!

00.39

Inatt förvånas jag över hur saker kan ändras så mycket under så kort tid.

För några månader sen låg jag i min säng, vid denna tid förmodligen trött och utslagen efter en jobbig men rolig dag i skolan. Av vana lade jag mig nog mitt i sängen och njöt av att ha en hel säng för mig själv. Jag la tankarna på uppsatser, mina klasskompisar, studentaktiviteter och kanske hur det skulle kännas den dagen jag skulle gå ut på trappan. Nån enstaka tanke fick flyga iväg till en oviss framtid där jag kanske skulle jobba och sysselsätta mig med något annat än vad mina dagar bestod av då. Men den framtiden var ju precis just där, i framtiden. Så jag tänkte inte på den. Jag bara låg där, med en liten klump i magen över små besvär i min vardag, men också med ett brett jävla leende över alla fina människor i mitt liv. 

Idag, eller ikväll, kändes det konstigt att lägga sig mitt i sängen. Det kändes konstigt att borsta tänderna och gå till mitt rum utan att finna den där andra människan som brukar ligga där i sängen, halvt sovandes. Och längta tills nästa gång han är där. Ikväll ligger jag här och tänker på att jag ska upp imorgonbitti för att gå och jobba med småbarn och kanske lära mig något nytt om livet. Jag tänker på att jag idag träffade en vän som en gång i tiden var en främling. Och att idag bar jag kläder jag inte ens visste fanns när jag låg här, på samma ställe, för kanske ett halvår sen. 
 
Ikväll tänker jag också på hur livet kan förändras av att man träffar nya människor. Man lär känna personer, men framförallt lär man känna sig själv. Jag hade aldrig kunnat lista ut vilka människor jag skulle träffa, vilka vägar jag skulle välja, vilka upplevelser jag skulle få vara med om eller vad jag skulle känna, just idag. Livet kan ändras så snabbt. Åt vilket håll som helst. Jag är bara så tacksam och glad över att jag är där jag är. Med dessa människor omkring mig. Med en självkänsla och en kärlek till mig själv som ingen kan riva ner. Med det menar jag att jag respekterar mig själv till den punkten att jag vet att jag är jag, ingen annan och att det kommer förbli så. 
 
Livet kan ändras fort. Och ibland kan det stå still, alldeles för jävla länge. Det kan vara fullt av ångest, bråk och ledsamheter. Man kan hata sig själv för att man lyssnar på osäkra människor och tar åt sig av blickar. 
Men det kan också gå väldigt snabbt ibland. Det kan vara fyllt av skratt, kramar, roliga nätter, bra dagar, pussar och ett hjärta som känns helt, om så bara för en stund. Man kan känna sig nöjd och glad. Bara för att. Och man kan känna att det är okej.
 

REMEMBER TO SMILE

Hej! Har precis kommit hem från förskolan efter en arbetsdag. Fick sluta 45 min tidigare för det var lugnt och inga blöjor behövde bytas. Får alltså en stund på mig att bli klar, äta middag och andas innan jag ska iväg och rida! En riktigt solig och fin dag blev det trots morgonregnet så kan ju hoppas att det håller sig till kvällen också! Skönt att slippa minusgraderna än så länge..

Ikväll vägrar jag sova ensam i mitt stora, tomma hus så jag far till Gryttjom och min sovkompis för att få somna trygg och varm. Känner mig som en bebis but it's just the way I roll. I helgen vankas det roligheter så kan väl inte påstå att jag inte längtar tills morgondagens jobb är avklarat och helgen är min! Hare bra så länge!
Hösten är fin även vid havet. Just sayin'!

RSS 2.0