TIME FLIES

Två av dom första bilderna på oss ❤️

Tjenis! Idag, hörni, har jag och min kära hållt ihop i 6 månader. Ett halvår alltså. Samtidigt som det känns väldigt länge känns det också väldigt kort, minns inte riktigt hur världen va innan han plötsligt var i den. Han har ju alltid funnits här. Eller? 
Hursom så kanske det inte är nåt jättestort men ändå värt att fira. Så vi får väl se helt enkelt. En puss och en hemmamiddag skulle räcka gott och väl =)

Just nu är jag på jobbet (Solsidan) och har idag haft min sista dag som arbetande i köket. Det blev pizza, och den vart väldigt god måste jag säga! En väl spenderad sista dag som köksa. På måndag blir det en nystart på heltid i barngruppen istället. Nya äventyr. Spännande!

För att minnas den här tiden i köket kan jag berätta om lite upplevelser jag varit med om during this time:

• När ca 10 packar med blodpudding betedde sig såhär och jag var stressad till tusen

• När jag råkade koka kaffe utan att sätta på silen i kaffekokaren. Säger väl sig självt..

• När jag la ner potatisar i potatisskalaren (typ en mixer) och körde igång den trots att jag glömde sätta på locket. Det var potatisar överallt.

• När ett barn frågade vad potatisskalaren var och jag sa helt allvarligt "det här är potatisen som skalar maskiner". Var lite trött tror jag.

• Varje gång jag smyg-ätit en korvbit eller liknande och hör steg i korridoren. Har tuggat i 160 km/h. Not kidding.

• När jag gått in på Willys för att köpa nåt som saknas och lastar upp typ 10 packar av bacon och försöker se normal ut. "Jag ska inte äta allt bacon själv, så du vet"

• Alla gånger jag kokat ris så det skulle räcka till halva Kina för att jag inte orkat räkna och mäta upp lagom portioner.

• När jag på typ 10 min skalat o rivit morötter, gjort en sås, en sallad, dukat och serverat. Man märker vad man är kapabel till om man bara sätter lite fart :))

Men främst av allt har tiden varit extra rolig när både fröknar och barn berömmer ens usla kunskaper i köket. Småbarnas "Hej Matilda!!!!!", leenden och kramar är nog trots allt det bästa.
Trevlig helg på er!


IT'S ABOUT CHOOSING

Tjenamors! Idag är dag två i hälsans tecken. Kämpar för fullt för att hålla mig på banan. Försöker nämligen göra mig själv en tjänst och försöka tappa alla dessa extra kilon. Hittills går det bara bra! Är sådär skönt hungrig men ändå inte så det känns jobbigt. Kanske kommer kännas jobbigare senare men förhoppningsvis är det bara magsäcken som behöver vänja sig lite. Det handlar ju liksom om att äta mindre. Rätt logiskt!

Vet inte hur många gånger jag varit beredd att äta hälsosammare eller börja träna. Så många gånger, men aldrig lyckats. Har väl kanske aldrig gett det ett 100% helhjärtat försök, så det känns verkligen som att det är dags. Speciellt när jag tänker på hur många gånger jag stått i ett provrum och mått illa av spegelbilden. Eller kanske alla dessa jävla skoljoggar som inneburit ångest och en alldeles för andfådd Matilda. Eller kläder i stora storlekar som ändå sitter tajt eller inte går att stänga. 
Tro mig, de tillfällena och stunderna i livet är så jäkla tragiska. Men det mest tragiska är ändå att jag själv låtit det gå så långt. Har jag verkligen så dålig självdisciplin? Förstår jag inte hur viktigt det är att inte skita i hälsan? 

Jag vet att det är många med samma problem, jag vet att det finns hur många starka människor som helst som har klarat av att ta sig ur nåt liknande. Kan dom, så kan jag. Nu är det slut på ursäkter.I LIVE FOR THE WEEKEND

La mig i sängen för inte så längesen, just nu ligger Valy och spelar ett beroendeframkallande spel och svär på rumänska varvat med att ge mig pussar. Idag (söndag) fyllde han 26 år!! Han är så gammal. Haha, 26 KÄNNS gammalt iaf.. 
Hursomhelst har det varit en riktigt bra helg. Fredag vart typ heldagsdejt med karln min, vi lagade trerätters till fröknarna på solsidan på fredagdag och på eftermiddagen var vi i Sundsvall/Birsta och shoppade loss (köpte en ljuslykta och ett Xbox360 hehe). Vi skrapade ihop vartenda öre vi hade och ja, det kändes värt det.
Igår (lördag) var en hyfsat slapp dag men fylld av lite nödvändighetsgöra också. Lagomt lördagig.
Idag har vi alltså firat Vallekorven och haft middag med några små gäster. Det blev även FIFA såhär på kvällskvisten vilket var kul tills jag förlorade typ 3 gånger. (Gjorde 2 självmål och mina spelare ramlade hela tiden) 

Nu: HAPPY THOUGHTS! Imorgon är det måndag. Nystart! Jobb! Pengar! Friskare och ljusare tider. Ännu en helg som ligger och gror. Mums.
RSS 2.0